NyitóoldalAlapdokumentumokSzolgáltatásainkGyűjteményKönyvtártörténetIskolai könyvtári világnapAktualitásokBeszerzésekVersenyeredményekHasznos linkekAjánló bibliográfiákKötelező olvasmányokKötelező olvasmányok rövidenAjánlott olvasmányokAjánlott olvasmányok rövidenLetöltésekGalériaKépekKapcsolatArchívum
 
Nyitva tartás: Hétfő: 8.00-8.45, 11.40-12.30 Kedd: 8.00-11.45 Szerda: 8.00-10.40 Csütörtök 9.00-12.30 Péntek: 7.45-8.45 Minden nagyszünetben is.
Az iskolai könyvtár szolgáltatásai Az iskolai könyvtár legfőbb feladata, hogy a tanítás ideje alatt és a tanítási órán kívül lehetővé tegye a gyűjteménye használatát.
A gyűjtemény használata a következő módon történhet: Helyben használat: A helyben használat tárgyi és személyi felŹtételeit az iskolának, szakmai feltételeit a könyvtárostanárnak kell biztosítania. A könyvtárostanárnak szakmai segítséget kell adnia: az információhordozók közötti eligazodásban az információ kezelésében a szellemi munka technikájának alkalmazásában technikai eszközök használatában Az iskolai könyvtár dokumentumai közül csak helyben használhatók: olvasótermi, kézikönyvtári állományrész, különgyűjtemények (pl. audiovizuális anyagok) Kölcsönzés: A könyvtárból bármely dokumentumot csak a könyvtárostanár tudtával lehet kivinni. Dokumentumokat kölcsönözni csak a kölcsönzési nyilvántartásban való rögzítéssel szabad. Az elveszett vagy erősen megrongált dokumentumot az olvasó köteles egy kifogástalan példánnyal, vagy a könyvtár számára szükséges más művel pótolni. Csoportos használat: Az osztályok, a tanulócsoportok, a szakközök részére a könyvtárostanár, az osztályfőnökök, a szaktanárok, a szakkörvezetők szakórákat, foglalkozásokat tarthatnak. A könyvtár egyéb szolgáltatásai: Az iskolai könyvtár a tárgyi és személyi feltételek keretein belül az alábbi szolgáltatásokat nyújtja: információszolgáltatás témafigyelés ajánló bibliográfia készítése tablók, kiállítások felállítása iskolai ünnepélyek előkészítése (irodalmi, zenei anyagok összeállítása)
 
Ganz-Munkácsy SZKI és SZI honlapja   Impresszum Oldaltérkép