NyitóoldalAlapdokumentumokSzolgáltatásainkGyűjteményKönyvtártörténetIskolai könyvtári világnapAktualitásokBeszerzésekVersenyeredményekHasznos linkekAjánló bibliográfiákKötelező olvasmányokKötelező olvasmányok rövidenAjánlott olvasmányokAjánlott olvasmányok rövidenLetöltésekGalériaKépekKapcsolatArchívum
 
Nyitva tartás: Hétfő: 8.00-8.45, 11.40-12.30 Kedd: 8.00-11.45 Szerda: 8.00-10.40 Csütörtök 9.00-12.30 Péntek: 7.45-8.45 Minden nagyszünetben is.
Gyűjtemény Az állomány 95%-a szabadpolcos elrendezésben a Székhelyiskola 1. emeletén található. Kb. 60-40%-os megoszlásban található benne szak- illetve szépirodalom. A szépirodalmi állomány - a könyvtár funkciójából adódóan - kb. 15%-ban kötelező olvasmány. A szakirodalmi állományrész kb. 30%-ban tartalmaz tankönyveket illetve műszaki dokumentumokat. A könyvtár az iskola műszaki jellegéből adódóan a középszintű szaklexikonoknál és szakenciklopédiáknál, valamint a szintén középszintű ismeretközlő irodalomnál igyekszik a teljesség igényével gyűjteni az anyag- és gyártásismeret, mechanika, hidraulika, pneumatika, elektrotechnika, gépelemek, járműtechnika, valamint az operációs rendszerek, AutoCad szakirodalom, és az ECDL vizsgaanyag szakirodalmát. A szépirodalmi művek közül, a tananyagban szereplő írók, költők válogatott műveinek, lírai, drámai, prózai antológiáknak, szöveggyűjteményeknek, valamint a kötelező és ajánlott irodalom gyűjtése kiemelt. A könyvtár teljes állománya az Egyetemes Tizedes Osztályozás alapján van elrendezve, raktározva. Az ETO 0, 1, 2 és 7-es főcsoportja - az iskola profiljába kevésbé illeszkedő, ezért kisebb kötetszámmal találhatók meg. A 3-as főcsoport mondható a legnépesebbnek, hiszen mint iskolai könyvtár, nagyon sok tankönyvet, tanítási-oktatási segédletet gyűjt. A 3-as főcsoporthoz hasonlóan a 6-os, 8-as, 9-es főcsoportok szintén jelentős kötetszámmal rendelkeznek. Ennek oka, hogy a műszaki szakkönyvek, a számítástechnikai dokumentumok, valamint a magyar és világirodalom, a nyelvészet, az idegen nyelvek, szótárak, a földrajz és a történelem szakirodalma, segédtudományaik is itt lettek elhelyezve. A könyvtár a 2002/2003-as tanév végén egy pályázaton vonalkód leolvasó berendezést nyert, aminek eredményeként megkezdődött - és azóta is folyamatosan tart - az állomány vonalkóddal való felszerelése. Jelenleg az ELKA 5.1-es integrált könyvtári szoftvert használjuk, de már megkezdődött az ELKA 7.0-ás, fejlettebb verziójának megismerése, illetve az adatok áttöltése. Ennek megfelelően a könyvtár teljes állománya naprakészen számítógépes nyilvántartásba van véve. Minden változást rögzítünk. Számítógépen történik a leltározáson kívül a kölcsönzés, keresés, olvasói nyilvántartás, valamint a leltározás egy része is. Cédulakatalógusunkat 2003. június 15-ével lezártuk.  
Ganz-Munkácsy SZKI és SZI honlapja   Impresszum Oldaltérkép